Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

lvivmama.com.ua/

Четвер, 21 лютого 2013, 17:02

Львів'яни найбільше страждали від хвороб органів дихання у 2012 році

Серед хвороб, які домінували у 2012 році у львів'ян, найбільш поширеними були хвороби органів дихання – це найчастіше пов'язано з сезонними простудними захворюваннями.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Решту захворювань, за словами Зуба, поширювалися менш-більш рівномірно: це хвороби шкіри, очей та серцево-судинні хвороби.

Щодо інвалідності, то показник зменшився у 2012 році порівняно з 2011 роком: 45 випадків на 10 тис. населення. Він на відміну від інших областей, досить низький. В структурі інвалідності домінують хвороби системи кровообігу – це 30%, 19% - онкологічні захворювання.

В працездатному віці найчастіше інвалідність трапляється через хвороби серцево-судинної системи – 30%, онкозахворювання – 17%, 13% - захворювання кісткової та мозгової систем переважно внаслідок перенесених травм.

Загалом у 2012 році у працездатному віці померли на 67 людей менше, ніж в минулі 5 років. "Якщо говорити про структуру смертності, то традиційно 65% - це хвороби системи кровообігу, 19% - це онкологія", - розповів Володимир Зуб.

Нагадаємо, у 2012 році у Львові померли 6 тис. 546 людей, а це на 192 особи більше, ніж у 2011 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.