Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

borislav.org.ua

Четвер, 21 лютого 2013, 18:19

Кількість онкохворих у Львові зростає з кожним роком – Володимир Зуб

Показник захворюваності на рак у Львові та Львівській області з кожним роком зростає.

Про це на сьогоднішній прес-конференції розповів начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Незважаючи на те, що Львів є екологічно сприятливою територією, бо немає атомних станцій, заводів, але кількість хворих на рак постійно збільшується. Це співпадає зі світовими тенденціями. Якщо раніше рак пов'язували з поганою екологією, то зараз причини раку, як вважає Володимир зуб, треба пов'язувати зі способом нашого харчування, шкідливими звичками, зі змінами генетичного характеру.

У 2012 році на рак у Львові захворіли на 106 людей більше, ніж у 2011 році. Позитивним моментом є те, що зменшився відсоток запущеності ракових новоутворів на 23% порівняно з минулими роками.

Натомість кількість випадків інфарктів та інсультів за останні роки зменшилася, але смертність навпаки – збільшилася. Причиною є пізнє звертання по медичну допомогу.

"Для лікування інфаркту чи інсульту має значення так звана перша "золота година". Якщо лікування проводиться до трьох годин від початку захворювання – результати є добрими, людину можна врятувати за менші кошти і терміни. Якщо до шести годин – шанси зменшуються, а вже після шести годин – показники виздоровлення значно погіршуються", - наголосив Володимир Зуб.

Як зазначив начальник управління охорони здоров'я, практично усі ліки пацієнти купують самі, оскільки обсяги фінансування галузі охорони здоров'я у Львові є досить низькими. У 2012 році держава виділила Львову 436 млн. грн. на медицину. 85% цих коштів пішли на зарплату медикам, 7, 2% - на електроносії, 3,9% - на медикаменти, всього лише 1, 6% - на харчування, 2,4% - на інші потреби, в тому числі і ремонти медичних закладів.

Також зменшилася смертність від туберкульозу: у 2012 році від цієї хвороби померли 60 осіб, з них 14 – безхатченки.

 В загальному у 2012 році у Львові померли 6 тис. 546 людей, а це на 192 особи більше, ніж у 2011 році. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.