Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

4vlada.com

Субота, 23 лютого 2013, 17:22

Комісія Жовківської райради перевірить всі розпорядження голови РДА за 2012 про погодження виготовлення проектів відведення земельних ділянок

Депутатська комісія Жовківської райради з розслідування фактів порушення земельного законодавства перевірить всі розпорядження голови Жовківської РДА за 2012 про погодження виготовлення проектів відведення земельних ділянок.

 

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комісії 22 лютого.

«Комісія вирішила звернутись до Жовківської РДА, аби вона надала копії всіх розпоряджень про попереднє виготовлення проектів відведення земельних ділянок  і копії розпоряджень про їх затвердження. Планується запросити юриста перевірити законність цих розпоряджень, а потім опублікувати їх в ЗМІ. Окрім цього, на найближчу сесію райради планують знову запросити голову Потелицької сільради, аби він вчергове прояснив ситуацію а також заслухати на ній доповідь голови Агенції з управління земельних ресурсів Жовківського району Степан Скрипа», - повідомив голова комісії, депутат Жовківської райради Ігор Іванюк.

Степан Скрип у виступі на засіданні комісії наголосив, що жодних порушень, зокрема, в наданні дозволу на розробку проекту відведення землі у Потилецької сільській раді він не бачить.

«За інформацією, яка в нас є (Агенції з управління земельних ресурсів Жовківського району – ред..), жодного згадування про свердловини на графічних матеріалах немає. Згідно представлених матеріалів і всіх додатків, які були додані до заяв, на стадії підготовки розпорядження про надання дозволу про відведення земель, порушень не було. Тобто це все, що потім виникло під час виготовлення проекту землеустрою, це би в свою чергу призупинило надання вищевказаних ділянок тим громадянам», - зазначив Скрип.

Він запевнив, що якщо громада села не згідна із ситуацією, яка є на сьогоднішній день, вона повинна звернутись з відповідним клопотанням чи до Агенції з питань земельних ресурсів, чи до райадміністрації, для того, аби виготовити дану документацію з відведення земельної ділянки з певною метою.

«Тобто зупинити це на якомусь етапі можна лише за згодою сторін», - сказав він.

У той же час керівник управління економіки Жовківської РДА Марія Скоропад наголосила, що не розуміє підстав у зверненні голови Потилецької сільради.

«Є супровідний лист сільського голови, тут описано, які він давав викопіювання, є його мокра печатка, підпис...Але ще слід запитати сільського голову Потелич, що дійсно я йому це давала, а він перевірив», - сказала Скоропад.

Голова тимчасової комісії, депутат-свободівець Ігор Іванюк на засіданні комісії також зачитав звернення Дублянської міської ради, як просить розібратись з розпорядженням голови Жовківської РДА про виділення земельної ділянки за межами Дублянської міської ради у 2012 році. У заяві наголошується, що йдеться про 180 звернень про виділення земельних ділянок.

І такі випадки по території району, наголосили члени комісії, непоодинокі.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2012 року громада Потелицької сільської ради звинуватила голову Жовківської РДА Степана Ціолковського в тому, що він без її відома погодив виготовлення проекту землеустрою щодо відведення чотирьох земельних ділянок загальною площею близько 8 га для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель запасу на території Потелицької сільської ради, на яких розташовані артезіанські свердловини.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.