Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Вівторок, 2 травня 2023, 15:10

В Україні створили реєстр зниклих безвісти

Львівщина

Сьогодні в Україні запрацював Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 2 травня, в Україні розпочав роботу Єдиний реєстр зниклих безвісти, куди вносять дані про зниклих, який розробили Міністерство внутрішніх справ спільно з уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами.

"У реєстрі будуть зібрані та централізовані дані щодо зниклих безвісти: ПІБ особи, місце та дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети особи.

Також до реєстру буде внесено інформацію про наявність чи відсутність рішення суду про визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими, а також інші дані, які сприятимуть розшуку особи.

Через місяць після внесення відповідної інформації до реєстру рідні зможуть отримати відповідний витяг, який підтверджуватиме статус зниклого" – йдеться у повідомленні.

На підставі витягу люди зможуть звернутися до Пенсійного фонду, щоб отримати пенсію по втраті годувальника непрацездатним членам сімʼї.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.