Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

lviv.dei.gov.ua

Понеділок, 29 травня 2023, 14:40

На Львівщині компанію з вивезення сміття оштрафували на майже 300 тисяч за забруднення довкілля

забруднення довкілля

ТОВ "ДВ Вейст-Груп" завдало державі збитки на суму 275 887 грн.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Господарський суд Львівської області 17 травня задовольнив позов Держекоінспекції Львівщини до ТзОВ "ДВ Вейст-груп" про стягнення збитків на 275 887,07 грн за забруднення довкілля.

"У період з 23 жовтня по 25 жовтня 2021 року інспекцією було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ "ДВ Вейст-груп", за результатами якої виявлено перевищення норм ГДК у ґрунті, тобто встановлено факт забруднення земель. Оскільки від добровільного відшкодування заподіяної шкоди ТзОВ "ДВ Вейст-груп" відмовилося, був заявлений позов про їх стягнення в судовому порядку" – наголосили у Держекоінспекції.

Кошти надійдуть у фонд охорони навколишнього природного середовища та будуть використані для реалізації екологічних програм Львівщини.

Зазначимо, компанія "ДВ Вейст-Груп" займається вивезенням сміття у Львові та з інших населених пунктів області.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "ДВ Вейст-груп" зареєстроване з 2017 року у селі Сокільники, займається збиранням безпечних відходів. Власниками фірми є киянин Олександр Василянський та мешканець Нового Роздолу Сергій Деміч.

Нагадаємо, у 2017 році ТОВ "ДВ Вейст-Груп" виграло конкурс на вивезення сміття у ЛКП "Під Зуброю".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.