Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

toptj.com

Середа, 27 лютого 2013, 11:30

Луценко розповів, що сумує за львівськими вуличками

Екс-міністр Юрій Луценко сказав, що серед першочергових справ, які він зробить після виходу із в’язниці – відвідини рідних, хрещення доньки депутата від "Батьківщини" Юрія Стеця та поїздка до Львова.

Пр це в’язень Менської колонії розповів в інтерв’ю блогеру Роману Шрайку.

"Перш за все, "набудуся" зі своїми рідними. Скажу дружині всі ті люблячі слова, які неможливо сказати під тюремними відеокамерами та мікрофонами. З'їжджу в Рівне, на могилу батьків", – мріє Луценко.

"Похрещу доньку Юри Стеця – 1,5 роки чекає, вперся: ти і все. Обов'язково поїду у Львів і в Яремче – дуже скучив за львівськими вуличками та карпатським простором", – додав він.

А потім, за словами екс-міністра, йому доведеться серйозно пролікувавтися, щоб бути готовим до реальної боротьби.

"Менська колонія – єдина в системі, де на виборах більшість голосів отримала опозиція", – зазначив він.

Також Луценко наголосив, що в нього небагато контактів із засудженими в колонії, проте вони в основному позитивні.

"Якось привели мене до місцевого перукаря, що відбуває досить великий строк. Перед тим, як віддатися під його ножиці, питаю: "Ти, часом, не голосував за ПР?". "Побійтеся Бога, я ж нормальна людина", – розповів Луценко.

Розповідаючи про персонал колонії, екс-чиновник, заявив, що з ним "буває по-різному"."В основному все добре, але є й такі, що випробовують на міцність хребта чи стараються поцупити й так невеликі права. Тоді починаються "бойові дії". Сам я війну не оголошую, але якщо отримую виклик, то воювати вмію і люблю", – додав він.

"Ще на початку моєї політичної кар'єри, коли я був редактором "Граней", легендарна Тетяна Коробова вчила мене, що слово х...й нічим не гірше слова генерал, головне – до кого відноситься", - сказав Луценко.

Колишній чиновниквважає, що "якщо при владі мафія, бути зеком – нормально для нормального опозиціонера". До того ж, за словами Луценка, компанія в’язнів Лук’янівської тюрми більш ніж почесна – Петлюра, Винниченко, Вишиваний-Габсбург, Вернадський, холодноярівські отамани, командири УПА, радянські дисиденти.

"Мене дуже підтримали листи з порадами, як політичному зеку вести себе в тюрмі, від Лук'яненка, Сверстюка, Захарова, пізніше отримав книгу "Рисунки по памяти или воспоминания отсидента" від автора Глузмана. Рекомендую – там є уроки минулого і бачення майбутнього України", - сказав він.

"Пишучи це, я не претендую на зарахування мене в ряди легендарних дисидентів-політв'язнів. І я не такий ідеальний, і випробування не ті. Та все ж їх приклад надає мені впевненості, що бути політичним зеком в тоталітарні часи – не соромно", – заявив Луценко.

Як відомо, на думку високопосадовця Європейської комісії, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року українська влада звільнить Луценка та "вирішить питання" Юлії Тимошенко.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.