Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

avianews.com.ua

Середа, 27 лютого 2013, 11:48

Американське містечко хоче дружити зі Львовом

Міський голова Львова отримав листа від мера американського міста Парма (штат Огайо), в якому пропонується налагодити побратимські зв’язки між містами. 

Про це повідомило місцеве видання Sun News із посиланням на заяву мера, зроблену напередодні під час звернення до громади Парми.

«Ми з великим ентузіазмом ставимося до цього та тих можливостей для соціального, культурного й економічного розвитку, що можуть відкритися. Ми з нетерпінням очікуємо на відповідь від мера (Львова – Ред.) щодо побратимських відносин», - зазначив ДеГітер.

Мер вважає, що лист Садовому є черговим кроком для зміценення і розбудови української ідентичності у Пармі. В останньому проживає велика українська громада, перші представники якої переселилися туди наприкіні ХІХ столітя із Закарпаття. Вони мешкають в окремій частині міста, яке називається "Українське село".

Парма розташована на південний захід від Клівленда і є його найбільшим передмістям з населенням у 81,6 тисячі жителів.

За даними Посольства України в США, станом на початок 2013 року побратимство з американськими містами офіційно оформили 19 українських міст, серед яких Київ, Одеса, Харків, Вінниця, Чернівці, Ужгород, Полтава та інші.

Ще 10 українських міст обласного значення (зокрема, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Світловодськ, Сімферополь, Конотоп, Миргород, Умань, Херсон та Черкаси) мають підписані угоди про поріднення, дружбу та співробітництво з американськими містами.

Крім цього, близько 45 міст України здійснювали спільні культурні, освітні, муніципальні, ділові, професійні і технічні обміни та програми з містами США за грантової підтримки.

Джерело: Укрінформ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.