Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

питний фонтан на вул. Шевченка

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 16 червня 2023, 11:12

На вулиці Шевченка облаштували питний фонтан

питний фонтан на вул. Шевченка

Станом на сьогодні у місті функціонує вісім питних фонтанів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Працівники "Львівводоканалу" завершили роботи із встановлення питного фонтану на вул. Шевченка. 

"Проводячи реконструкцію вул. Шевченка, ми внесли зміни до проєкту і облаштували громадський простір на вул. Шевченка, 30 з лавочками для відпочинку і встановили питний фонтан. На жаль, поки очікували на деякі запчастини, певний час фонтан не працював на повну потужність. Станом на зараз запчастини отримали, встановили і питний фонтан повноцінно функціонує" – наголосили у ЛКП "Львівавтодор".

Крім цього, питні фонтани також планують встановити на площі біля Органного залу, на розі вул. Чупринки – Бандери, де наразі триває облаштування транспортного хабу, а також у сквері на пл. Двірцевій.

Станом на сьогодні у Львові працюють вісім питних фонтанів: на пл. Ринок (біля Ратуші), на пл. Митній, на пл. Марійській, на сквері "На Валах" (за Пороховою вежею, в напрямку до Меморіалу Героїв Небесної Сотні), на вул. Личаківській (громадський простір біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці), на вул. Личаківській, 175а, на пр. Свободи (біля Оперного театру) та на вул. Шевченка, 30.

Питні фонтани перебувають на балансі районних адміністрацій. Вони обладнані фільтрами.

Нагадаємо, у 2020 році у центрі Львова вирішили встановити п'ять фонтанів з питною водою, на що з бюджету міста передбачили 587 тис. грн. Це фонтани: на Площі Ринок (біля входу до Ратуші), який відкрили 4 серпня 2020 року; біля пам’ятника Т. Шевченку; на площі Митній; біля Порохової вежі; на просп. Свободи (біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.