Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

палац Лянцкоронських

Фб Яценко

Понеділок, 19 червня 2023, 11:16

Новий власник палацу Лянцкоронських пообіцяв відновити пам'ятку

палац Лянцкоронських

Санаторій "Розділ" не перетворять у лісопильню чи фабрику з виробництва паркету.

Про це повідомила мерчиня Нового Роздолу Ярина Яценко на своїй сторінці у Фейсбуці.

ПП "Укрпромресурс-2008", яке придбало на аукціоні санаторій "Розділ" (колишній палац Лянцкоронських), що знаходиться у смт Розділ Стрийського району, пообіцяв не перетворювати пам'ятку на лісопильню чи фабрику з виробництва паркету.

"Мала зустріч із переможцем торгів. З того що можна підсумувати – є абсолютне порозуміння, що об'єкт є історичною спадщиною і має таким і реконструюватися. Навколо палацу не мають зрости неприступні мури. Він має бути доступним для огляду. Парк навколо палацу така ж цінність як і палац" – наголосила Ярина Яценко.

За її словами, парк навколо колишнього палацу Лянцкоронських становить орієнтовно 12 гектарів, з них понад 6 гектарів належать до палацу, а решта – пам'ятка садово-паркового мистецтва, яка належить громаді.

"Отримала розуміння від інвестора, що ці дві ділянки мають розвиватися синхронно. Знаю, що є багато сумнівів у громаді щодо такого продажу, і це не дивно, бо маємо купу негативного досвіду. Але. Треба визнавати, що ні в громаді, ні в державі немає достатнього ресурсу, щоб привести палац до належного вигляду та утримувати його. Світова практика така, що більшість таких об'єктів отримали приватні інвестиції. Тож, очікуємо на розвиток цього прекрасного місця. Ну і наостанок, інвестор запевнив та просив передати громаді – лісопильні чи фабрики з виробництва паркету там не буде" – додала Ярина Яценко. 

Нагадаємо, на початку червня цього року Фонд держмайна продав на аукціоні санаторій "Розділ" за 20 млн грн ПП "Укрпромресурс-2008", що володіє буською агрофірмою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.