Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

ЛМР

Вівторок, 4 липня 2023, 09:08

Львів вшанує пам'ять Героя, який загинув у боротьбі з окупантами

Львів

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святого апостола Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11).

Сьогодні у Львові відбудеться похорон Героя України Максима Лавренка ("Таблетка"), який поклав своє життя за незалежність і суверенітет нашої держави.

Максим Лавренко народився 19 жовтня 1997 року у Львові. Закінчив Вище професійне училище №48 міста Львова за спеціальністю "Кухар". Працював у ресторанній сфері, захоплювався кулінарією та футболом. У 2018 році підписав контракт із Збройними Силами України та служив у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Повернувшись до цивільного життя, працював у будівельній сфері.

З першого дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України вступив до лав 63-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ. Брав участь у бойових діях на півдненному та східному фронтах. Окрім виконанням бойових завдань, займався польовою кухнею.

1 липня 2023 року Максим Лавренко загинув поблизу селища Кам'янка Луганської області внаслідок обстрілу з боку проросійських бойовиків. Залишилися батьки, дружина, донька, теща з тестем, двоюрідна сестра та племінниця.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святого апостола Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11). Об 11:30 на площі Ринок влаштують меморальний майданчик для прощання з Героєм. Поховають Максима Лавренка на Личаковому кладовище.

Маршрут похоронної процесії: Гарнiзонний храм святого апостола Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.