Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський апеляційний адміністративний суд

Вівторок, 4 липня 2023, 13:50

Львівський суд підтвердив вирок чоловікові, який незаконно перевозив деревину з заповідної зони

Львівський апеляційний адміністративний суд

Суд повернув засудженому бензопилу та сокиру з дерев'яною ручкою. 

Львівський апеляційний суд залишив без змін вирок Турківського районного суду Львівської області, який засудив чоловіка до штрафу в розмірі 25 500 гривень за незаконне перевезення зрубаних дерев у заповідній зоні Національного природного парку "Бойківщина".

Про це повідомила прес-служба Львівського апеляційного суду.

За даними суду, 23 березня 2022 року, засуджений перебував у лісовому масиві кварталу № 17 Яблунського лісництва НПП "Бойківщина", де вантажив на гужовий транспорт незаконно зрубану кимось деревину породи "Ялиця", "Ялина" та "Верба". Потім він перевозив її до свого господарства у селі Верхня Яблунька Самбірського району, де її виявили та вилучили працівники поліції.

Засуджений та його адвокат оскаржили вирок суду першої інстанції, стверджуючи, що вони перевозили лише сухостій, який дозволив забрати лісничий за нарядом дій. Однак, суд апеляційної інстанції не визнав цих доводів переконливими та погодився з позицією прокуратури, що доказала незаконну діяльність засудженого.

Суд також скасував арешт на накладене та вилучене під час огляду місця події майно. Речові докази, а саме хлисти зрубаних дерев, які незаконно перевозилися вважати повернутими за належністю НПП "Бойківщина", а кінну підводу, яка є знаряддям кримінального правопорушення та передана на зберігання обвинуваченому – конфісковано. Також повернуто засудженому бензопилу та сокиру з дерев'яною ручкою, які знаходилася на зберіганні у ВП № 2 Самбірського РВП ГУПН у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.