Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Яремче

wikipedia.org

П'ятниця, 7 липня 2023, 10:02

Туристи з Львівщини отруїлись їжею в Яремче

Яремче

9 осіб, з них 7 дітей, потрапили до лікарні

У місті Яремче Івано-Франківської області 6 липня зареєстрували груповий осередок харчової токсикоінфекції.

Про це повідомляє Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

За даними центру, захворіло 9 осіб, з них 7 дітей віком до 17 років та 2 дорослих особи. Всі вони були госпіталізовані до Яремчанської центральної міської лікарні з попереднім діагнозом харчової токсикоінфекції. Стан усіх потерпілих – середньої важкості.

За попередньою інформацією, група у кількості 15 осіб (зокрема 12 дітей) власним транспортом 4 липня прибула у Яремче з Львівської області та заселилася у приватному котеджі. Харчувалися самостійно, готуючи страви з продуктів, привезених з собою та закуплених в торговельній мережі міста.

Спеціалісти ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ" продовжують епідеміологічне розслідування спалаху. Проводяться бактеріологічне дослідження калу хворих, харчових продуктів, які були вжиті до їжі, а також проб води.

Харчова токсикоінфекція – це гостра кишкова інфекція, яка виникає внаслідок вживання в їжу продуктів, в яких розмножилися мікроорганізми та накопичилися їхні токсини. Симптоми харчової токсикоінфекції можуть проявлятися через кілька годин або днів після споживання зараженої їжі та включають нудоту, блювоту, діарею, болі в животі, головний біль, слабкість, лихоманку.

Для профілактики харчових токсикоінфекцій необхідно дотримуватися правил особистої гігієни, обережно вибирати харчові продукти, добре їх обробляти та зберігати, не вживати їжу з підозрілим смаком або запахом, уникати контакту з хворими людьми й тваринами. У випадку виникнення симптомів харчової токсикоінфекції необхідно звернутися до лікаря й не самолікуватися.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.