Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

basketball.sport-express.ru

Четвер, 28 лютого 2013, 15:38

Депутати Львівської міськради обрали для будівництва арени Євробаскету-2015 вул. Ряшівську замість вул. Липова Алея, 5

Депутати Львівської міської ради обрали ділянку для будівництва арени до чкмпіонату Євробаскет-2015 на вул. Кульпарківській,226г - Ряшівській (проектованій).

За таке рішеня проголосували 68 депутатів сьогодні, 28 лютого, на сесії Львівської міської ради, інформаує кореспондент Варіантів.

ТОВ "Юнайтед баскетбол інвестменс» вважають земельну ділянку на вул. Ряшівській у Львові найбільш придатною для будівництва арени з точки зору розміру земельної ділянки та транспортної доступності".

Директор департаменту містобудування Андрій Павлів пояснив, що йдеться про погодження ЛКП «Спорт-ресурс» місця розташування земельних ділянок для виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. Кульпарківській, 226г. Ця ухвала передбачає відведення земельної ділянки прощею 5,8 га для будівництва стадіону до «Євробаскету-2015». Також ухвалою передбачено скасування ухвали про виділення ділянки на вул. Липова Алея, 5.

Нагадаємо, що попередньо, 7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015», тобто на території Снопківського парку, що викликало чималий скандал. Незаконність такої ухвали визнала й прокуратура Львова.

Проте Андрій Садовий повідомив, що відкритий лист від ФК «Карпати» таки приходив і він може їх продемонструвати. Також міський голова заявив, що у випадку будівництва у Снопківському парку, футбольних полів не чіпали б.

На минулій сесії Львівської міської ради, 21 лютого, Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк запропонував створити окрему робочу групу, яка розгляне ділянки під будівництво комплексу до Євробаскет-2015 та питання фінансування.

На цій же сесії фірма забудовник Division попросила Львівську міську раду та міського голову Андрія Садового якнайшвидше надати їй документальну інформацію про територію для забудови на вул. Ряшівській, щоб в найкоротші терміни провести аналіз і визначити, де все ж таки зводитимуть спортивно-розважальний комплект до Євробаскет-2015.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.