Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ракетні удари у Львові

Фб ГУ ДСНСУ у Львівській області

Четвер, 13 липня 2023, 17:37

Львівська міськрада визначила алгоритм компенсації постраждалим від ракетного удару

ракетні удари у Львові

Мешканцям компенсують оренду житла, ремонт вікон, дахів та частково вхідних дверей. 

Сьогодні  Львівська міська рада напрацювала алгоритм компенсації матеріальних втрат мешканців, які постраждали від ракетного удару 6 липня.

Розв'язанню цього питання була присвячена нарада  за участю голів депутатських комісій, голів фракцій, а також керівників та представників виконавчої влади Львова.

Про це розповіла голова комісії Наталія Шелестак в етері Львівської політики.

Шелестак повідомила, що мешканцям, які залишились без житла, з міського бюджету компенсують вартість оренди помешкання на час ремонту будинку. 

"Тим, хто втратив житло, місто компенсуватиме орендну плату. Зараз людей розселили у тимчасові місця проживання, але вони прийняли рішення, що самі орендуватимуть житло надалі. Параметри компенсації визначили – це середня ціна орендної плати у Львові. Наприклад за однокімнатну квартиру компенсуватимемо 10 тисяч гривень щомісяця", – розповіла вона. 

З бюджету Львова мешканцям також компенсують вартість ремонту пошкоджених вікон, а в будинках, які є пам'ятками архітектури, місто відремонтує вікна централізовано.  

"У пам'ятках архітектури вікна замінять централізовано, в інших випадках – буде компенсація", – сказала Шелестак. 

Місто також компенсує 8 тисяч за ремонт вхідних дверей у квартирах. 

"Подано 49 заявок, то ми компенсуємо 8 тисяч гривень. Далі люди фіксують інші витрати та отримують компенсацію від держави", – зазначила вона. 

Зруйновані дахи відбудують згідно зі сучасними стандартами також коштом міста, а за ремонти дахів надаватимуть компенсацію. 

Натомість щодо компенсації вартості пошкоджених автомобілів тривають дискусії. 

"Є ідея залучити для цього позабюджетні кошти, бо завдання міста закрити базові потреби людей, а це насамперед проблема житла і ремонтів", – пояснила Шелестак.

"Ми розуміємо, що це надзвичайна ситуація і люди потребують допомоги. Ми намагаємося зробити все можливе, щоб швидко закрити базові потреби та дати їм можливість повернутися до нормального життя", – сказала вона.

Голова комісії уточнила, що запропоновані механізми компенсації стосуються виключно фізичних осіб, тобто мешканців: "Бізнес – це окрема категорія, він також постраждав, але це окреме питання".

Нагадаємо, що Львівська міська рада 10 липня ухвалила Програму ліквідації наслідків надзвичайної ситуації внаслідок ракетного удару 6 липня та першочергово на ці цілі виділила 100 мільйонів гривень.

У ніч на 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову. Внаслідок влучання у житловий будинок загинули 10 людей. Руйнувань зазнали понад 36 будинків, більше ніж 250 квартир, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.