Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

www.e-volos.gr

Четвер, 28 лютого 2013, 20:33

Головний лікар Львівського діагностичного центру не хоче ділити приміщення з приватним підприємством

Головний лікар Львівського обласного клінічного діагностичного центру Роман Пукаляк проти продовження договору оренди для приватного діагностичного центру, який розташовується в тому ж приміщенні за адресою вул. Пекарська, 69б.

Це питання сьогодні, 28 лютого, розглядалось під час засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів

Під час засідання комісії виступив начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра, який зазначив, що Львівська облрада хоче продовжити існуючий договір оренди для приватного діагностичного центру на рік, при цьому зі значним підвищенням орендної плати.

Водночас головний лікар Львівського обласного клінічного діагностичного центру Роман Пукаляк висловив претензії до договору оренди. За його словами, в тексті договору вказується, що приміщення надаються в користування приватному діагностичному центру лише на 6 годин на день, за рахунок чого орендна плата стає нижчою на 50%.

"До договору також абсолютно не включені питання щодо відповідальності орендаря за охорону праці, дотримання правил техніки безпеки та пожежної безпеки", – додав він.

Микола Бандра назвав такі дії Пукаляка "вишукуванням бліх".

Він додав, що орендодавцем у цьому випадку виступає управління майном Львівської облради, відтак головний лікар діагностичного не є уповноваженим говорити про порушення правочину.

"Можете звернутись в прокуратуру, аби вони дали свою правову оцінку. Це був би найкращий варіант. Методика передбачає погодинний розрахунок. Це ми і зробили", – наголосив Бандра.

Відтак комісія вирішила взяти інформацію до відома, а на наступному засіданні заслухати результати юридиної оцінки договору.

"Ми розуміємо, що 15 років державне і приватне підприємство мирно співіснували в одному приміщенні, а потім, певно, стався якийсь конфлікт. Ми не хочемо вникати в деталі цього конфлікту, проте бажаємо, аби все проходило в правовій площині", - наголосив голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.