Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

zarvanytsya.org.ua

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:30

Депутати ЛМР не дозволили Богдану Панкевичу скласти депутатські повноваження

Депутати Львівської міськради вчора, 28 лютого, на засіданні сесії не дозволили депутату Панкевичу Богдану скласти депутатські повноваження.

За припинення повноважень депутата Панкевича проголосували лише 14 обранців.

Богдан Панкевич є Почесним консулом Королівства Нідерландів у Львові від моменту відкриття цього Почесного консульства, тобто з 1996 року. Він був обраний депутатом міської ради Львова не за мажоритарними округами, а за списком Республіканської Християнської партії.

Депутатські повноваження Панкевич хотів скласти згідно зі змінами до законодавства. Відповідно до них, почесною консульською посадовою особою може бути громадянин України, який не є обраним до органу законодавчої влади та до органів місцевого самоврядування.

Депутат від "Свободи" Любомир Мельничук запропонував звернутися до Кабінету Міністрів України і попросити прийняти відповідні законодавчі зміни, завдяки яким Богдан Панкевич зміг би поєднювати виконання депутатських обов'язків і перебувати почесним консулом.

Міський голова Львова Андрій Садовий натомість повідомив, що у листі, який він отримав від МЗС, йдеться про закриття Почесного консульства Нідерландів у Львові у разі, якщо Богдан Панкевич не складе повноваження.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.