Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

dobromyl.org

П'ятниця, 1 березня 2013, 19:58

Кошти на дороги Львівщини розподілили несправедливо – Задорожний

Субвенція з державного бюджету на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг комунальної власності у Львівській області розподілена Львівською ОДА несправедливо і не відображає реальної ситуації.

Про це сьогодні, 1 березня, під час засідання постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської облради заявив її голова Михайло Задорожний, інформує кореспондент Варіантів

За словами Задорожного, одним із основних факторів, який враховують при розподілі коштів на ремонт доріг в районах, є їх протяжність. Він наголосив, що тут проблема полягає в тому, що голови сільських та міських рад часто не хочуть брати на баланс розташовані на їх території дороги.

"Нам слід звернутись до усіх сільських і міських голів взяти на баланс дороги, які є на території міст і сіл, бо співмірність доріг, згідно з якою робиться розрахунок, за фактом не співпадає. Сільські голови бояться, що вони не зможуть обслуговувати дороги і просто не беруть їх на баланс. Тому, коли йде розподіл доріг згідно протяжності – це не є справедливою цифрою", – наголосив він.

Відтак, постійна комісія звернеться до департаменту фінансів Львівської ОДА, аби там надали детальні дані розрахунку розподілу коштів за всіма складовими у всіх районах оласті.

Задорожний наголосив, що багато депутатів Львівської облради поскаржились йому, що Львівська ОДАне погоджувала з ними розподіл коштів в районах області, який був поданий на розгляд комісії.

Він додав, що хотів би, аби на наступному засіданні комісії, на якому розглядатимуться детальні розрахунки щодо доріг області від Львівської ОДА, висловлювались зауваження до конкретних районів.

Останнім, на думку голови комісії, повинні займатись ті депутати облради, які безпосередньо закріплені за кожним районом.

 

Нагадаємо, у 2013 році на ремонт доріг Львівщини передбачено 435 млн грн.

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк нещодавно визнав стан доріг в області катастрофічним. 











Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.