Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

Вівторок, 29 серпня 2023, 11:58

Нацбанк пом'якшив вимоги щодо продажу іноземної валюти для населення

банк

Нацбанк дозволив продаж населенню безготівкової валюти до 50 тисяч гривень в місяць в одному банку.

Про це повідомляє Національний банк України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Національний банк прийняв рішення, згідно з яким з 29 серпня цього року, вперше з початку повномасштабної війни з РФ, банкам дозволено продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав або зобов'язань для проведення такої операції.

"Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. грн в еквіваленті в одному банку" – йдеться у повідомленні.

Нацбанк також збільшив зі 100 тис. грн до 200 тис. грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців. Уперше цей інструмент було дозволено з 21 липня 2022 року, тоді з обмеженням у 50 тис. грн на місяць.

"Зазначені зміни сприятимуть переорієнтації частини попиту населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову, адже операції з продажу безготівкової валюти банками більш зручні та безпечні. Це дасть змогу зменшити різницю між готівковим та офіційним курсом" – зазначають у Нацбанку.

Нагадаємо, у липні цього року Національний банк України зменшив облікову ставку з 25% річних до 22%, а з квітня пом'якшив низку адміністративних обмежень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.