Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

comments.ua

Понеділок, 4 березня 2013, 17:32

Шевченкові дні у Львові: три концерти відбудуться у Львівській філармонії

9, 10 та 11 березня у Львівській філармонії відбудуться концерти з нагоди 199-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

 

У межах програми "Тарасова світлиця", у суботу, 9 березня виступить Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Галицький академічний камерний хор, а також театр української пісні "Джерельце" з Моршина.

Звучатимуть цього вечора як відомі пісні на слова Шевченка, так і відбудуться прем'єри, розповів під час прес-конференції Василь Яциняк, директор Галицького академічного хору. Зокрема вперше звучатиме триптих В. Гущака, а також композиція Довганича "Чого мені тяжко".

10 березня авторський проект презентують Наталка Половинка та Богдана Фроляк. У програмі "Цвіт - Чи я живу?" звучатимуть нардні пісні на вірші Шевченка, у музичній обробці Богдани Фроляк. Композиторка також написала кілька власних мелодій на слова Шевченка. Виконуватимуть твори Наталка Половинка та хор з Ужгорода Кантус.

Наталя Половинка, лауреатка Національної премії ім. Т. Шевченка, розповіла, що під час концерту виконуватимуть як вже відомі пісні, такі як "Така її доля", "Зоре моя", "По діброві вітер виє", так і ті пісні, які сьогодні майже не звучать – "Єсть на світі доля", "Ой три шляхи широкії". 

11 березня святкову програму представить Галицький осередок товариства "Просвіта". Окрім пісень на слова Шевченка, студенти Львівського національного університету ім. І. Франка читатимуть вірші, а лекцію прочитає професор зі Словаччини Юрій Бача. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.