Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

lviv.tv

Вівторок, 5 березня 2013, 15:57

5 тисяч нових земельних ділянок зареєстровані на Львівщині цього року

Станом на 1 березня 2013 року Держземагентство Львівщини зареєструвало 4 тис. 952 нових земельних ділянок, а також надало 986 витягів із земельного кадастру. 

Про це сьогодні, 5 березня, Варіантам повідомив перший заступник начальника Головного управління Держземагентства у Львівській області Ростислав Тхір. 

За його словами, до системи вже внесено понад 7 тисяч заяв, з них 6 тис. заяв на реєстрацію земельних ділянок та 1 тис. 100 заяв для надання витягів із земельного кадастру.

"Звичайно, виникають певні нестандартні ситуації щодо помилок у кадастровій карті, але все це вирішується в режимі онлайн адміністратором центру земельного кадастру", – зауважив Тхір. Він додав, що наразі львівське Держземагентство отримало близько 80 звернень щодо невідповідності даних з кадастрової карти реальній ситуації. 

"Система працює в звичайному режимі, досить багато ще слід буде ввести документів, які ще зберігаються в районних архівах, це робота не одного року", – сказав Тхір.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року, для реєстрації земельної ділянки та отримання прав власності на неї слід звертатись у дві структури - до Держземагентства та до нотаріуса, тоді як раніше це робилось лише у першому. Зокрема, Держземагентство займаєтсья реєстрацією земельних ділянок у кадастрі та надає витяги із земельного кадастру, а Укрдержреєстр (нотаріуси) реєструє права власності на землю, у тому числі договори оренди, купівлі-продажу, успадкування тощо.

Також з початку 2013 відкритий вільний доступ до публічної кадастрової карти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.