Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

explorer.lviv.ua

Вівторок, 5 березня 2013, 19:18

Андрій Садовий переконує, що Львів шанує єврейську історію

Міський голова Львова Андрій Садовий запевняє, що ізраїльська преса зводить наклеп на Львів, пишучи про зневажливе ставлення у місті до єврейських надгробків та використання їх як будівельного матеріалу для хідників та доріг.

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської міськради.

Йдеться про публікацію за 3 березня 2013 року у виданні "The Jerusalem Post", де вийшла стаття Nissan Tzur під заголовком "Ukraine: Town to stop paving with Jewish graves":

"Проти Львова вкотре сказали неправду, пов’язану з єврейською історією. Видання "The Jerusalem Post" опублікувало матеріал, в якому звинувачує Львів у зневажливому ставленні до єврейських надгробків та використанні їх як будівельного матеріалу для хідників та доріг. Це брутальні та неправдиві звинувачення, які не підкріплені жодними фактами. Складається враження, що як тільки у Львові підійшли до впорядкування місць єврейської історії, влаштування меморіалів, з’являються сили, яким вигідно створювати негативний образ Львова щодо єврейської громади. Ініціативи, спрямовані на збереження єврейської спадщини Львова, ми реалізовуємо спільно з єврейськими громадськими організаціями та об’єднаннями. Львів – це місто відкрите для світу. Ми запрошуємо усіх представників ЗМІ відвідати Львів і особисто ознайомитись з проектами, спрямованими на збереження єврейської спадщини", - вважає Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.