Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

Четвер, 7 березня 2013, 14:35

Інвестиції компанії "Лафарж Україна" в екологію Львівщини сягнули 55 млн. грн.

«Лафарж Україна» завершила черговий ряд проектів, націлених на покращення екологічних показників підприємста ПАТ «Миколаївцемент», інвестувавши близько 55 млн грн. Основним напрямом інвестицій в охорону довкілля на 2011-2012 рр. було зменшення пилоутворення в процесі виробництва цементу заводом, що в Миколаєві Львівської області.

Загалом, за час впровадження підприємством ПАТ «Миколаївцемент» довготермінової природоохоронної програми інвестиції в охорону довкілля склали приблизно 200 млн грн. з 2006 року. Слід відзначити, що зусилля Компанії щодо охорони довкілля було відзначено торік нагородами, а саме: 

· ПАТ «Миколаївцемент» (Лафарж Україна, бізнес-напрям «Цемент») став лауреатом конкурсу «Інвестор року» на теренах Львівської області. Вже вдруге поспіль. Організатор конкурсу - Львівська торгово-промислова палата.

· ТОВ «ККНК «Технобуд» (Лафарж Україна, бізнес-напрям «Щебінь») став переможцем Всеукраїнського конкурсу "Екологічна якість та безпека" у номінації "Екологічна якість та безпека територій", організованого Всеукраїнською громадською організацією "Жива планета". Теж другий рік поспіль.

"Безпека праці, охорона здоровя та довкілля - наші основні пріоритети. Щорічне впровадження кращих технологічних процесів з високоефективним очисним обладнанням неодмінно забезпечує покращення стану навколишнього середовища та умов праці й проживання населення. Ми постійно управляємо нашим впливом на довкілля і таким чином зменшуємо його", - заявив президент «Лафарж Україна» Гюнтер Сметана.

Зокрема, кошти було вкладено у такі проекти:

· технічне переобладнання електрофільтрів на трьох обертових печах заводу

· заміна рукавного фільтра на цементному млині

· встановлення сучасної системи моніторингу викидів газів та пилу з обертових печей

· накриття складу клінкеру (напівпродукту виробництва цементу) для нерозповсюдження клінкерного пилу на навколишні населені пункти

· вкладання твердого бетонного покриття доріг та тротуарів на території заводу, що допомагає зменшити поширення пилу в межах заводу

· купівля спеціального автомобіля для вакуумного прибирання доріг підприємства

· забезпечення поливу доріг на територіях основного виробничого майданчика, а також кар’єрів з метою пилоподавлення, особливо в літню пору.

Про Публічне акціонерне товариство «Миколаївцемент»

Публічне акціонерне товариство «Миколаївцемент» є цементним заводом у м. Миколаєві Львівської області. Діє з 1950 року. Виробляє три типи цементу для різних потреб. У 2011 році клієнтам в усіх куточках країни було поставлено понад 900 000 тонн цементу. Його було використано при спорудженні багатьох житлових будинків, шкіл, лікарень та об’єктів інфраструктури в Україні. Зокрема, продукція підприємства була використана при будівництві об’єктів, пов’язаних з футбольним чемпіонатом Євро-2012. Підприємство займає міцну позицію на національному ринку цементу. Природним ринком збуту є західний регіон України. З 1999 року завод є частиною Групи Lafarge – світового лідера у галузі будівельних матеріалів.

Про «Лафарж» в Україні

«Лафарж Україна» є одним з провідних постачальників будівельних матеріалів на будівельному ринку України з 1999 року. Сьогодні «Лафарж Україна» представлена двома бізнес-напрямами – «Щебінь» (представник ТОВ «ККНК «Технобуд»), до складу якого входять 3 підприємства, розташовані в Рівненській, Київській та Чернівецькій областях і «Цемент» (представник ПАТ «Миколаївцемент»), що складається з одного заводу в Миколаєві Львівської області.

Про групу «Лафарж»

«Лафарж» є світовим лідером у галузі будівельних матеріалів, який займає провідні позиції в усіх сферах своєї діяльності: цемент, бетон та наповнювачі. У компанії працює 68 000 працівників у 64 країнах. У 2012 році обсяги продажів Lafarge сягнули 15,8 млрд. євро. З 2010 року Група «Лафарж» входить до Індексу Доу Джонса, першого світового критерію стійкості, на знак визнання дій компанії у напрямку сталого розвитку. Володіючи провідним центром дослідження будівельних матеріалів, «Лафарж» закладає інновацію в основу своїх пріоритетів, що допомагає компанії працювати над екологічно раціональним будівництвом і архітектурною креативністю.

Додаткову інформацію можна отримати на офіційному веб-сайті компанії.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.