Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Макропоказники

П'ятниця, 8 березня 2013, 12:39

Індекс споживчих цін у Львівській області у лютому становив 100,1%

У лютому індекс споживчих цін становив в Україні 99,9%, у Львівській області – 100,1%.

За два місяці 2013 року приріст споживчих цін (тарифів) в Україні становив 0,1%, у Львівській області – 0,2%.

Про це повідомило головне управління статистики Держстату у Львівській області. 

У Львівській області у лютому 2013 року порівняно з січнем 2013 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,2%.

На зростання споживчих цін найбільше вплинуло подорожчання фруктів – у середньому на 2,1%, а саме: на 4,1% подорожчали цитрусові, на 3,3% –  виноград, на 2% – ківі, на 1,2% – банани.

Зросли ціни на хліб: на 1,6% подорожчав хліб житній, житньо-пшеничний, на 1,5% – хліб пшеничний з борошна в/г, на 1,4% – хліб пшеничний з борошна 1г, на 0,7% – хліб заварний, на 0,5% – батон. З хлібопродуктів піднялись ціни на борошно – на 2,1%, здобні вироби – на 1,8%,  крупи перлові, ячні, манні, пшоно, пластівці вівсяні – в межах 0,4% –1%.

Разом з тим, м’ясо та м’ясопродукти подешевіли загалом на 0,4%.

Знизились ціни на всі види м’яса: птицю – на 1,1%, яловичину – на 0,8%, свинину – на 0,6%. Ціни на ковбасні і м’ясні вироби, субпродукти залишились на рівні попереднього місяця.

Риба та рибопродукти також подешевіли загалом на 0,1%. Серед товарів цієї групи знизились ціни на рибу морожену – на 1%, кільку солону – на 1,1%.

Знизились ціни на окремі молочні продукти. Так, подешевіли: молоко і сиркова маса – на 0,7%. Проте, подорожчали сири тверді типу Ементаль на 1,3% і розсольні сири – на 1,1%. На яйця ціни не змінились.

На овочі ціни зменшились на 0,3%. Зокрема, дешевшими стали капуста білокачанна – на 11,4%, перець солодкий – на 3,4%, морква – на 1,2%.

З олії та жирів на 0,9% подорожчало масло вершкове, на 0,8% – спреди,  на 0,5% – олія соняшникова.

Продовжували знижуватись ціни на цукор – загалом на 2,1% за місяць.

З безалкогольних напоїв зросли ціни на чай – на 0,6%, каву – на 0,5%,  соки фруктово-ягідні і воду мінеральну – на 0,3%.

Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,3%, тютюнові вироби – на 0,7%.

Ціни на одяг і взуття знизились у середньому на 0,7% за рахунок акційних знижок на товари зимового асортименту.

Тарифи на житлово-комунальні послуги залишились на рівні попереднього місяця. Матеріали для ремонту житла подорожчали у середньому на 0,5%. Знизились ціни на газ скраплений для побутових потреб на 2,3%.

З предметів домашнього вжитку на 0,7% подорожчав домашній текстиль, на 0,4% – велика побутова техніка.

У галузі охорони здоров’я зросла вартість фармацевтичної продукції у середньому на 0,9%. Медичні послуги подорожчали на 1,1% за рахунок консультативних послуг, які подорожчали на 3,1%, стоматологічних – на 0,9%.

У сфері транспорту ціни на паливо зросли на 0,4%, проте газ скраплений для автомобілів подешевів на 0,9%. З транспортних послуг зросла вартість квитків на міжміський поїзд на 1,4%.

З послуг зв’язку на 4% подешевіли тарифи на міжміський телефонний зв’язок.

З послуг відпочинку і культури найбільше зросли ціни на туристичні послуги – на 1,2%, спортивних установ – на 0,7%, газети – на 0,5%. У галузі освіти на 2,3% подорожчала батьківська плата за відвідування дошкільних закладів.

На 4,8% подешевіло проживання у готелях.

З різних товарів та послуг на 0,5% зросли ціни на ювелірні вироби з золота.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.