Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Середа, 8 листопада 2023, 13:01

Тисяча вантажівок очікують виїзду з Польщі через блокаду кордону

пункт пропуску

Польські перевізники пропускають лише одну автівку на годину в напрямку України, неважливо з якими вантажами. 

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

За словами помічника Голови Державної прикордонної служби України – прессекретаря Андрія Демченка станом на сьогоднішній ранок, за інформацією від  польських колег близько однієї тисячі вантажних транспортних засобів очікують на можливість перетину кордону на трьох напрямках з Польщі в Україну, з яких половина вантажівок – на напрямку пункту пропуску "Ягодин", а інші на "Краківці" та "Рава-Руській".

"Скоріш за все ситуація буде тільки ускладнюватися, адже як зазначали самі польські перевізники, вони планують довготривалу акцію" – наголосив Андрій Демченко.

На решті пунктів пропуску рух є вільним, тому що учасники акції не блокують рух легкового та автобусного транспорту на напрямку пунктів пропусків "Ягодин", "Краковець" та "Рава-Руська".

"Фактично ми бачимо, що лише одна або кілька вантажівок все ж таки прибувають до України з боку Польщі, і це основний вантажопотік, який на цей момент відмічається на цих трьох напрямках" – додав Андрій Демченко.

Нагадаємо, вчора, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року. Однак, польські перевізники досі не надали жодних офіційних вимог представникам української сторони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.