Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Четвер, 9 листопада 2023, 13:38

Через блокаду кордону майже 2 тисячі вантажівок не можуть виїхати з Польщі

пункт пропуску

Польські перевізники досі продовжують блокувати рух для вантажівок у трьох пунктах пропуску.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

За словами прессекретаря Львівського прикордонного загону Олександри Кучковської зараз на західному кордоні у трьох пунктах пропуску "Ягодин", "Краківець" та "Рава-Руська" понад 1700 вантажівок очікують на можливість перетину кордону. Черга утворилася через акцію протесту польських прикордонників.

Зокрема станом на 12:00 годину у "Краківці" на в’їзд в Україну вже утворилася черга з 510 вантажівок – польські прикордонники пропускають орієнтовно 1-2 автівки на годину. На виїзд з України у цьому пункті пропуску накопичення автотранспорту наразі не фіксується.

"У "Рава-Руській" ситуація дещо інша, адже тут у двох напрямках ускладнено рух вантажівок – як на в’їзд так і на виїзд. Наразі у цьому пункті пропуску спостерігається накопичення у кількості 410 вантажівок як на в’їзд так і на виїзд. Польська сторона пропускає максимум 2 вантажівки на годину. Так само у пункті пропуску "Ягодин' рух вантажівок ускладнено як на в’їзд так і на виїзд, наразі черга з 810 вантажівок"  – розповіла Олександра Кучковська.

Вона додала,  що виїзд у напрямку Польщі здійснюється виключно по електронній черзі.

Стосовно переміщення гуманітарної допомоги, палива, небезпечних та швидкопсувних вантажів на в’їзд в Україну – ускладнень немає, також легкові автівки, автобуси в обох напрямках в цих пунктах пропуску перетинають державний кордон у звичайному режимі.

Нагадаємо, вчора, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року. Однак, польські перевізники досі не надали жодних офіційних вимог представникам української сторони.

Вчора, у цих пунктах пропуску тисяча вантажівок очікували виїзду з Польщі через блокаду кордону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.