Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

суд

Понеділок, 13 листопада 2023, 12:49

Майже дві тисячі суддів повинні пройти кваліфікаційне оцінювання

суд

В Україні поновили кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність займаній посаді.

Про це повідомила Вища кваліфікаційна комісія суддів України на своїй сторінці у Facebook.

Cьогодні, 13 листопада, Комісія відновлює кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність займаній посаді.
 
"Таке оцінювання повинні пройти 1 884 судді місцевих та апеляційних судів з усієї України. Комусь доведеться цю процедуру розпочинати зі складення іспиту (109 осіб), а переважна більшість (1 775 осіб) допущені до другого етапу – дослідження досьє та проведення співбесіди" – йдеться у повідомленні.
 
До етапу співбесід долучається Громадська рада доброчесності, яка спільно з комісією погодили перелік індикаторів, які свідчать про невідповідність судді чи кандидата на посаду судді критеріям доброчесності та професійної етики, а також принципи їх застосування.
  
Кваліфікаційне оцінювання суддів, яке відновлюється з 13 листопада 2023 року, розпочнеться з роботи трьох колегій Комісії. У перший день заплановано проведення співбесід з дев’ятьма суддями.
 
Нагадаємо, що останнє засідання ВККСУ щодо процедури кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді проводилось ще 5 листопада 2019 року, а уже через два дні припинились повноваження членів Комісії другої каденції.
 
Новий склад ВККСУ обрано в червні 2023 року. Це дозволило відновити всі процедури Комісії, зокрема проведення кваліфікаційного оцінювання суддів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.