Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

arena.lviv.ua

Понеділок, 11 березня 2013, 19:22

Гуртожиток “ЛАРЗ” у податковій заставі попри те, що у ньому є мешканці

Місто не може взяти на баланс гуртожиток «Львівського автомобільного ремонтного заводу» у Львові, в якому проживає 97 осіб, через те, що він є у заставі Державної податкової адміністрації Солом’янського району міста Києва за борги концерну «Техвоєнсервіс».

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської міськради.

Для передачі гуртожитку у власність міста потрібно провести процедуру відчуження цього будинку  та прибудинкової території, щоб місцеві органи влади прийняли його на свій баланс. Для цього необхідно провести каналізацію, зробити водозабезпечення та водовідведення, зробити капітальний ремонт даху і стін, а також підключити його до електромережі міста, а не заводу.

«Сьогодні ми готові прийняти цей гуртожиток в комунальну власність, надати йому статус житлового, провести приватизацію і прийняти інші дії. Але питання стоїть так, що ця земля, на якій стоїть будинок, сьогодні на балансі військових і вчиняти дії без їхнього відома на сьогодні місто не має ніякої можливості», – повідомляє Іван Лозинський, голова Личаківської районної адміністрації.

Відповідно  до листа «Львівського автомобільного ремонтного заводу» концерну «Техвоєнсервіс» від 28.02.2013 року №43 зазначений гуртожиток є у податковій заставі Державної податкової адміністрації Солом’янського району міста Києва за борги концерну «Техвоєнсервіс».

«Заборгованість філії на сьогоднішній день складає  більше 2 млн. грн. Це заробітна плата, приблизно 300 тис. грн., потім йде податок на землю. Це борги перед державою і перед людьми», – зазначив Геннадій Малярчук, директор філії концерну «Техвоєнсервіс» «ЛАРЗ».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.