Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

ukrfoto.net

Понеділок, 11 березня 2013, 20:12

Львівські архітектори не хочуть ділити Порохову вежу з рестораном Потюка

Львівська національна спілка архітекторів України звернулась до бюджетної комісії Львівської облради з проханням врегулювати правовий статус приміщення пам’ятки архітектури "Порохова вежа", яке вона ділить з рестораном, до якого має стосунок начальник управління охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації Валерій Потюк.

Це питання сьогодні, 11 березня, розглядалось на засіданні постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів

Як поінформував начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра, зараз приміщення Порохової вежі перебуває у власності Львівської облради. Однак ще у 1956 році його передали в довготермінову оренду Львівській національній спілці архітекторів України, а з 1991 року – їй в безоплатне користування.  У 2004 році Спілка уклала угоду про спільне користування майном з рестораном, власником якого тоді був нинішній  начальник управління охорони культурної спадщини і культурних цінностей департаменту Львівської обласної державної адміністрації. Термін дії цієї угоди закінчується через рік – в лютому 2014 року.

Бандра наголосив, що з юридичної точки зору договір можна було б вважати недійсним, позаяк Потюк на посаді державного чиновника, яку він обійняв віднедавна, не може бути ще й приватним підприємцем.

Голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Олександр Ярема зазначив, що укладаючи угоду з Потюком, спілка сподівалась знайти з ним спільну мову.

"Ми мали надію, що ця людина нам допоможе. Проте насамперед був вибитий отвір, аби кафе отримало статус ресторану. По-друге, була прибрана частина території для облаштування літнього майданчика. Користуючись нашими пільгами, цей суб’єкт підприємницької діяльності позбавив нас можливості отримумати матеріальну допомогу", – розповів він.

За словами Яреми, у приміщенні Порохової вежі бракує місця для проведення зібрань членів спілки архітекторів, позаяк актовий зал вміщає 120 людей, тоді як обласна організація спілки складається з 350 членів.

В результаті комісія вирішила підготувати проект рішення, згідно з яким приміщення Порохової вежі передається на баланс Львівської національної спілки архітекторів України, однак при цьому його власником все ж залишається Львівська облрада.

Цей проект рішення винесуть на найближче пленарне засідання сесії Львівської облради.

Нагадаємо, нещодавно Валерій Потюк в коментарі Варіантам наголосив, що зараз в ресторані у Пороховій вежі на правах приватного підприємця веде бізнес його дружина. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.