Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

utr.tv

Вівторок, 12 березня 2013, 10:12

Сех вважає, що Шемчука заслали на Львівщину з завданням добитися виконання угоди про видобуток сланцевого газу

Народний депутат України Ірина Сех звинуватила нового голову Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука у намірах "протягти" угоду з "Шевроном" щодо видобування сланцевого газу на Львівщині. 

Про це народний депутат заявила, коментуючи зустріч голови ЛОДА із керівником "Шеврон" в Україні Пітером Кларком, повідомила Варіанти прес-служба ЛОО ВО "Свобода".

"Одне із завдань, яке отримав голова ЛОДА, - це добитися погодження угоди про розподіл продукції з компанією "Шеврон", яка планує видобувати сланцевий газ на Львівщині. Свідченням цього є, зокрема, той факт, що одна із перших зустрічей Віктора Шемчука на новій посаді – це була зустріч із керівником компанії  «Шеврон»  в Україні Пітером Кларком", - зазначила Ірина Сех.

За словами Ірини Сех, швидше за все текст угоди з "Шевроном" так само приховуватимуть від громади, а згодом накладуть на нього гриф таємності, як це зробив уряд щодо угоди з "Шелл".

"Хочу наголосити, що приховування тексту угоди, яка стосується розробки надр, є порушенням Конституції та законів України. І голові облдержадміністрації не пасує брати участь в таких оборудках", - наголосила народний депутат.   

Як повідомляла прес-служба Львівської облдержадміністрації, Віктор Шемчук вчора, 12 березня, обговорив перспективи розробки і видобування сланцевого газу у Львівській області та подальшу співпрацю із генеральним менеджером компанії "Шеврон" в Україні Пітером Кларком.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков заявив, що фірма Chevron вже досягла домовленостей з облрадами Івано-Франківщини та Львівщини щодо видобутку на території областей сланцевого газу. 

Проте облрада Львівщини заявила, що не отримувала проект Угоди про розподіл продукції між урядом та компанією Chevron і тому про якесь порозуміння щодо погодження цієї угоди не йдеться. 

У травні 2012 року компанія Chevron виграла тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Ввести у експлуатацію родовище планують у 2015 році.

В той же час компанія Shell вже підписала угоду про розробку сланцю в Юзівському родовищі, що розташоване на території Харківської та Донецької областей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.