Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

кордон з Польшею

ФБ Олександра Кубракова

Понеділок, 20 листопада 2023, 09:09

На заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям

кордон з Польшею

Штаб забезпечує водіїв їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. Вбік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, вбік Рави Руської – понад 10 км, убік Краківця – понад 16 кілометрів.
 
 
"Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним. За кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби і знаходиться на постійному звʼязку з водіями" – пояснив Олександр Кубраков.
 
Сьогодні на кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. Штаб працюватиме допоки не розблокують кордон і не відновиться стабільність руху.
 
Також, за потреби, проводитимуть евакуації водіїв на територію України.
 
Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року. Однак, польські перевізники досі не надали жодних офіційних вимог представникам української сторони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.