Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:58

Поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою

пункт пропуску

Цистерни з нафтопродуктами, газом та іншими небезпечними речовинами стоять на переповнених паркінгах та узбіччях доріг.

Гуманітарна допомога від Червоного Хреста не потрапила в Україну через відмову польських прикордонників її пропустити. Цистерни з нафтопродуктами та іншими небезпечними речовинами переповнили паркінги та узбіччя доріг.

Про це повідомляє видання "Українська правда".

За словами представника перевізної компанії зі Львова Тараса Світлика, на кордоні зараз знаходиться більша частина вантажівок підприємства, а саме  24 тенти (каркасні фури – ред.) і вісім цистерн з пальним.

"Ми говорили із польською поліцією в Корчовій, вони розуміють небезпеку, бо там дуже перевантажений паркінг різною спецтехнікою із бензином, газом, різними небезпечними речовинами. Це може бути надзвичайна ситуація, якщо це вибухне. Польська поліція розуміє, але розводять руками і каже, що не має на це впливу ніякого" – зазначив Тарас Світлик.

Також на польській дорозі Т94 стоїть велика кількість цистерн UPG, WOG, SOCAR, додав Світлик.

За його словами, великі нафтотрейдери в Україні мають запаси, тому брак пального українці зараз не відчують.

Натомість польські прикордонники запевнили, що в першу чергу пропускають вогненебезпечні вантажівки, фури з продуктами, які швидко псуються, та гуманітарну допомогу для України, але українські водії стверджують протилежне. 

"Зокрема, дві вантажівки з Івано-Франківська, які везуть гуманітарну допомогу із Нідерландів, прикордонники ПП "Корчова – Краківець" відправили на "відстій" і записали в "живу" чергу. Вже четвертий день вони чекають, щоб відвезти у Кропивницький та Лубни медичне обладнання" – йдеться в повідомленні. 

Раніше польські перевізники не перешкоджали переміщеню гуманітарної допомоги, палива, небезпечних та швидкопсувних вантажів на в’їзд в Україну.

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року. 

Сьогодні, на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, оскільки на польському кордоні вантажівки очікуютьдо 109 годин на в'їзд в Україну.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.