Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

www.uvaga.tv

Середа, 13 березня 2013, 15:39

"Пригоди Гулівера" та "Пригоди Робінзона Крузо" російською не потраплять до шкіл Львівщини

Постійна комісія з питань освіти і науки Львівської облради відхилила пропозицію харківського видавництва "Фоліо" щодо придбання комплектів книг серії "Шкільна бібіотека" для шкіл Львівщини через їх високу вартість та переклад російською мовою.

Відповідне рішення комісія ухвалила на своєму засіданні сьогодні, 13 березня, інформує кореспондент Варіантів

Видавництво надіслало пропозицію про придбання комплектів книг (в один комплект входить 125 примірників) до комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ облради, а та переадресувала її в комісію з питань освіти і науки.

Голова освітньої комісії Юрій Підлісний зазначив, що вартість придбання книжок є занадто високою для бюджету облради - один комплект коштує близько 3 тис. грн.

Він також додав, що у переліку є багато книжок, надрукованих російською мовою.

"Навіщо нам купувати "Фауста", "Пригоди Гулівера", "Пригоди Робінзона Крузо", твори Дюма російською мовою, якщо існує їх український переклад?”, - наголосив Підлісний.

Відтак комісія вирішила спрямувати свою негативну відповідь щодо придбання книжок в Департамент з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.