Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

lvivcenter.org

Четвер, 14 березня 2013, 14:45

НТШ бракує коштів на відзначення 140-річчя з дня заснування

Голова Наукового товариства ім. Т. Шевченка в Україні Олег Купчинський звернувся до депутатів постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради з проханням фінансово підтримати заходи з нагоди 140-річчя Товариства.

За словами пана Купчинського, довгі роки Товариство фінансово підтримувала українська діаспора з Америки, Канади, Австралії, а на даний момент коштів немає.

«У нашому фонді понад 800 наукових видань, є низка серійних видань, «Записки НТШ», які є основним нашим виданням, представлені 44 томами і зараз це все вривається, незважаючи на те, що у жовтні будемо святкувати 140-річчя» – зазначив голова НТШ.

Депутати комісії вирішили профінансувати проведення урочистої академії з нагоди 140-річчя Товариства і виділити з обласного бюджету 40 тисяч гривень.

У межах відзначення річниці, заплановано також міжнародну наукову конференцію в ЛНУ ім. І. Франка, а також ряд круглих столів у межах наукових комісій Товариства.

Члени депутатської комісії також порадили голові НТШ Олегові Купчинському звернутися за підтримкою до парламентаріїв із Львівщини з проханням виділити кошти на святкування у жовтні 2013 року 140-річчя заснування Наукового товариства імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, Наукове товариство імені Шевченка – академічна організація, утворена 1873 року у Львові. Діє ця організація і за кордоном, зокрема в США, Канаді, Австралії та інших країнах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.