Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

molbuk.ua

Четвер, 14 березня 2013, 15:21

Єврокомісія профінансує будівництво польської частини нафтопроводу Одеса-Броди-Плоцьк

Єврокомісія ухвалила рішення, яким підтверджується надання фінансової допомоги на будівництво нафтопроводу Броди-Адамово, який має стати частиною трубопроводу Одеса-Броди-Плоцьк.

Про це повідомив Державний департамент Польщі з питань захисту конкуренції та прав споживачів.

6 березня 2013 року Єврокомісія видала рішення, в якому погодилася допомогти Польщі у будівництві нафтопроводу Броди-Адамово.

Отримувачем допомоги є Міжнародне трубопровідне підприємство "Сарматія", якому буде призначено дотацію в розмірі більше 120 мільйонів євро.

Кошти надаватимуться за програмою "Інфраструктура і середовище" і призначатимуться виключно на добудову частини нафтопроводу Броди-Адамово на території Польщі.

На початку лютого генеральний директор МТП "Сарматія" Сергій Скрипка повідомив, що уряд Польщі зволікає з прийняттям остаточного рішення щодо підписання міжурядової угоди про подальшу реалізацію проекту Одеса-Броди-Плоцьк. Він підкреслив, що зволікання з цим рішенням ставить під сумнів терміни реалізації проекту до кінця 2015 року, що є необхідною умовою для надання європейської допомоги.

Загальна вартість реалізації проекту Одеса-Броди-Плоцьк оцінюється в 455 млн євро з урахуванням будівництва української (125 км) і польської (270 км) ділянок нафтопроводу. Євросоюз виділив на реалізацію цього проекту майже 110 млн. євро, однак їх використання можливе лише за умови завершення будівництва нафтопроводу до кінця 2015 року.

Джерело : УкрІнформ

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.