Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Четвер, 4 січня 2024, 12:17

Через відновлення блокади у пункті прокуску Шегині–Медика утворилася черга з 800 вантажівок

пункт пропуску

Організатори блокади на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби України.

За наявною інформацією, яку надавали польські прикордонники, сьогодні близько 09:00 години на території Польщі, на дорозі перед пунктом пропуску "Медика" (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині", поновилося блокування руху для вантажних транспортних засобів.

У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд із Польщі, так і на в’їзд.

"На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 800 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту" – йдеться у повідомленні. 

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії із польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

Нагадаємо, що з 24 грудня 2023 року блокування руху вантажівок у пункті пропуску "Шегині-Медика" було призупинено. За цей час за добу на вʼїзд в Україну проїжджало близько 300 ваговозів. У пунктах пропуску "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне" та "Ягодин-Дорогуськ" ускладнення руху вантажівок триває ще з листопада минулого року.

У зв’язку з чим, станом на ранок сьогодні на цих напрямках з боку суміжної сторони на в’їзд в Україну очікують майже 1400 вантажівок.

Додамо, сьогодні польські фермери відновили блокаду пункту пропуску Шегині-Медика.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.