Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

loda.gov.ua

П'ятниця, 15 березня 2013, 13:02

Тендер на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища буде оголошений в серпні цього року

Процедура визначення розробника проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища почнеться у серпні 2013 року.

Про це вчора, 14 березня, під час засідання сесії Жовківської районної ради повідомив начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець, інформує кореспондент Варіантів.

Він також додав, що в бюджеті Львова цього року передбачені 180 тис. грн. на проведення будівельної експертизи проекту рекультивації. 

За виділення цих коштів, за словами чиновника, депутати мають проголосувати на найближчій сесії Льввіської міської ради.

Загалом вартість рекультивації Грибовицього сміттєзвалища обійдеться у 300 млн. грн., наголосив Голець.

Водночас присутній на засіданні сесії тимчасовий виконувач обов’язків директора департаменту житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА зазначив, що наразі облдержадміністрація вже розглянула 17 варіантів земельної ділянки для нового сміттєзвалища, а 7 ділянок отримали позитивну характеристику.

Він додав, що програма з визначення ділянки має пройти громадські слухання і буде винесена на сесію Львівської облради.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що Грибовицьке сміттєзвалище закриють лише після його рекультивації. 

У 2011 році Львівська міська рада ухвалила рішення закрити Грибовицьке сміттєзвалище. У вересні 2012 року на сесії Садовий заявляв, що у розв'язанні проблеми Грибовицького сміттєзвалища місто потребує допомоги обласної влади.

У жовтні 2012 року Прокуратура Львова під час перевірки виявила порушення у діяльності ЛКП «Збиранка», якому підпорядковане Грибовицьке сміттєзвалище та внесла подання міській раді з вимогою усунути виявлені порушення законності, а також розглянути на сесії  питання фінансування заходів для реалізації вимог законодавства щодо поводження з відходами. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.