Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електропостачання

Прес-реліз,   Вівторок, 9 січня 2024, 11:43

На Львівщині за борги вимикатимуть світло та інші комунальні послуги

електропостачання

Уряд зняв мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг населенню за борги, у тому числі за електропостачання.

Відключатимуть боржників, які проживають на неокупованих територіях та територіях, на яких не ведуться активні бойові дії.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 № 1405, якою внесли зміни до іншої урядової постанови від 5 березня 2022 р. № 206 "Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану".

В постанові урядовці уточнили, що припинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі забороняються лише на територіях, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих.

Львівська область, як і більшість інших областей України, не підпадає під ці категорії. Тому тут дозволили відключення за борги населення.

Для уникнення припинення електроживлення боржникам необхідно оплатити заборгованість не пізніше 10 робочих днів від дати отримання попередження електропостачальної компанії.

Відзначимо, що низка обласних енергопостачальних компаній вже повідомили на своїх офіційних ресурсах про можливі відключення за борги та закликали боржників розрахуватися за надані послуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.