Минулоріч на медицину Львівщини скерували 13,2 млрд грн

Четвер, 1 лютого 2024, 10:59

На фінансування закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу військовим виділили 208 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

За словами начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, у 2023 році жителям області надали медичні послуги на загальну суму 13,2 млрд гривень. 

Національна служба здоров’я України з державного бюджету на цю мету виділила 10,8 млрд гривень. З місцевих бюджетів області на фінансування енергоносіїв та інших видатків для підсилення якості та розширення переліку медичних послуг скерували 2,4 млрд гривень, з яких 1 млрд грн – видатки обласного бюджету. 

У рамках реалізації програми підтримки галузі охорони здоров’я з обласного бюджету виділили кошти на фінансування закладів, які надають військовим спеціалізовану медичну допомогу, в сумі 208 млн грн,  лікування дітей з інвалідністю – 57 млн грн, медична допомога дорослим з важкими формами захворювань – 58 млн грн, виплату пільгових пенсій – 18 млн грн, оплату комунальних послуг – 205 млн грн, видатки розвитку, які в основному використані на придбання медичного обладнання, – 193 млн гривень.

Також, відповідно до визначених державою повноважень, за кошти обласного бюджету та субвенції з державного бюджету на утримання 7 медичних закладів виділили 232 млн гривень. 

 

Мітки: бюджет львівщини, Максим Козицький, медицина Львівщини, новини львова