Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

badische-zeitung.de

Середа, 20 березня 2013, 11:59

Німецька благодійна організація зменшує допомогу львівським пенсіонерам

Благодійна організація з німецького міста-партнера Львова Фрайбурга "Freundeskreis Freiburg-Lviv" скорочує об’єми допомоги для львівських пенсіонерів через брак коштів.

Про це пише видання Badische Zeitung.

Організація, яка існує вже 20 років, у свої найактивніші часи, фінансувала безкоштовну їдальню для бідних у Львові.

"Поза тим, бідні у Львові потребують подальшої підтримки – однак робити це стає дедалі важче", – каже віце-президент "Freundeskreis Freiburg-Lviv" Барбара Аттіа.

Пенсіонери із Львова часто надсилають листи до організації, в яких дякують за продовольчі пакети із олією, крупою, рисом, цукром, борошном, миючими засобами, банками з горохом і тунцем, майонезом та зубною пастою, йдеться у статті.

Бідність дуже обтяжує життя львівських пенсіонерок та пенсіонерів, розповідають Марія Штейнлє та Барбара Аттіа: близько 80 відсотків живуть на мінімальну пенсію у 81 євро в місяціь. І це з цінами на продукти, які часто дорожчі ніж за німецькими знижками, пише видання.

"Я часто себе запитую, як вони зводять кінці з кінцями", – каже Барбара Аттіа.

Наразі у Фрайбурзі намагаються зробити все що можуть, проте спроможні фінансувати два, максимум – три пакети на рік.

"Наступна акція буде на Пасху. У черзі стоять 322 людини, поряд із літніми людьми також і студенти, одна "пакетна" акція коштує приблизно 12 000 євро. На сьогоднішній деть об’єднання підтримуть 94 члени із щорічними внескамми (55 євро) та жертводавці, яких раніше було 153 особи", – йдеться у статті.

Відтак організація потребує як нових членів, так і фінансової допомоги.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.