Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

Середа, 20 березня 2013, 15:50

Сех просить генпрокуратуру перевірити будівництво Баляша у Парку культури

Народний депутат України від ВО "Свобода" Сех звернулася до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити законність проведення реконструкції будівлі в Парку культури і відпочинку імені Б. Хмельницького у Львові, до якого причетний депутат Львівської облради Олег Баляш. 

Про це сьогодні, 20 березня, Варіанти повідомила прес-служба ВО "Свобода".

За словами Сех, з проханням розібратись з цим питанням до неї, як до голови комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, звернулися депутати Львівської міськради.

Депутати міської ради вважають, що в межах Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького відбувається незаконне будівництво: забудовник Оксана Баляш (дружина Олега Баляша) самовільно захопила і зруйнувала територію парку площею 0,2212 га.

Депутати зазначають, що всупереч чинному законодавству, Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив позов забудовника щодо реконструкції будівлі колишнього планетарію.

Нагадаємо, 11 лютого Львівський апеляційний адміністративний суд залишив в силі ухвалу Львівської міськради про надання в оренду земельної ділянки під обслуговування будинку на Лижв’ярській, 42, що належить дружині Олега Баляша Оксані, а відтак визнав законним будівництво там.

Таким чином він скасував рішення Господарського суду Львівської області, згідно з яким будинок у Центральному парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького у Львові мав би бути поверненим у комунальну власність.

Частина депутатів Львівської міськради, зокрема, представники "України соборної" Володимир Гірняк та Віра Лясковська вважають таке рішення суду незаконним та звинувачують Баляша у підкупі судді.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.