Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Середа, 9 травня 2012, 08:50

У Львові в День перемоги вивішено державні прапори, в більшості – з траурними стрічками

Сьогодні у Львові на будинках частини вулиць вивішено державні прапори, в більшості – з траурними стрічками.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначається державне свято  - День перемоги у Великій Вітчизняній війні. Напередодні, 8 травня, Львівська міська рада ухвалила відхилити протест прокурора на ухвалу «Про за борону символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова». Цього ж дня дія ухвали була зупинена рішенням суду.

У 2011 році Львівська міськрада прийняла ухвалу «Про використання державного прапора в місті Львові», в якій містицьця пункт про траурну стрічку на державному прапорі 9 травня. Крім того, депутати Львівської міськради вирішили, що державні прапори з траурними стрічками будуть вивішуватися у Львові на День пам'яті жертв політичних репресій, День пам'яті жертв голодоморів і День пам'яті жертв Скнилівської трагедії.

Раніше Львівська облрада прийняла рішення не використовувати термін "Велика Вітчизняна війна" як не відповідний українській історичній реалії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.