Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

zn.ua

Середа, 3 квітня 2013, 17:29

Луценка залишили у в'язниці, його захист звернеться у Європейський суд: хроніка справи екс-міністра

Сьогодні у Києві продовжувалося засідання Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ, який врешті-решт вирішив залишити у силі вирок Луценку, тож екс-глава МВС перебуватиме за ґратами до кінця 2014 року.

Нагадаємо, справа Луценка "ожила" вчора, коли екс-міністра привезли з колонії до Києва, аби розглядати касацію.

Першого дня суд не встиг ухвалити рішення, тож засідання перенесли на сьогодні.

Луценко на суді винним себе не визнавав і закликав Вищий спецсуд скасувати вирок.

Натомість прокурор після виступу щодо касації повідомив, що Держобвинувачення просить залишити в силі вирок екс-міністру.

Наприкінці слухання суд все-таки не дав Луценку останнього слова, чим останній був обурений і вражений.

Водночас дружина і захисник екс-міністра Ірина Луценко розповіла, що сім'я Луценків Януковича про помилування не проситиме.

Вищий спецсуд ставить крапку у справі Луценка: вирок залишено у силі - за гратами до 2014 року. Щоправда, суд частково задовольнив касацію Луценка, оскільки зменшив суму цивільного позову із 643  до 609 тисяч гривень.

Уже після оголошення вироку адвокат Луценка Ігор Фомін зазначив, що усі українські судові інстанції пройдено, тож тепер захист екс-міністра звертатиметься до Європейського суду з прав людини. Адвокат також назвав вирок, який сьогодні ухвалив Вищий спецсуд, вироком українському правосуддю. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.