Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

www.volynnews.com

Четвер, 10 травня 2012, 11:40

НКЦПФР змінила вимоги до активів недержавних пенсійних фондів

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила зміни до Положення про вимоги до осіб, що здійснюють професійну діяльність з управління активами інституційних інвесторів, щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів, якими вони управляють. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Документ встановлює вимоги та обмеження до інвестиційної діяльності осіб, що здійснюють управління активами інституційних інвесторів, щодо складу та структури активів НПФ, якими вони управляють, а також відповідальність за порушення вимог до складу та структури активів пенсійних фондів.

«У першу чергу варто зазначити, що прийняття змін до даного Положення сприятиме зниженню ризиків втрати та знецінення пенсійних активів та надасть можливість регулятору підвищити ефективність та прозорість діяльності НПФ (недержавних пенсійних фондів). Загалом документ покликаний удосконалити державне регулювання та контроль у цій сфері», – зазначила Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Зауважимо, дані новації розроблені у зв'язку із набранням чинності Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», згідно з яким були внесено певні зміни до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» щодо вимог до складу та структури пенсійних активів.

Наразі рішення передано до Міністерства юстиції для проходження процедури державної реєстрації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.