Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

Варіанти.net

Четвер, 10 травня 2012, 12:25

На Львівщині ДАІ розпочне акцію «Автобус-2012»

Із 14 травня на Львівщині співробітники Державної автомобільної інспекції розпочнуть реалізацію комплексу профілактичних заходів на пасажирському транспорті – «Автобус-2012», яка триватиме до 5 червня поточного року. Про це повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

«Автобус-2012» – це відпрацювання, спрямоване на попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв, підвищення технічної готовності автобусів, які залучаються до перевезення людей, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку.

Під час цих заходів на Львівщині співробітники ДАІ прискіпливіше перевірятиме пасажирських перевізників і водіїв автобусів під час перевезення пасажирів. Слід зауважити, що найпоширенішими видами автопригод за участю автобусів є наїзди на пішоходів, на перешкоду, на стоячий транспорт.

Крім того, у межах «Автобуса-2012» перевірять технічний стан транспорту під час його експлуатації. Особливу увагу приділятимуть перевірці справності аварійних виходів, чи правомірно встановлене газове обладнання та додаткові місця для сидіння. Також, перевірятимуть справність гальм та рульового обладнання.

Крім того, співробітники ДАІ перевірятимуть, чи водії автобусів зберігають транспорт на території стоянок, чи проводиться перевірка технічного стану перед виїздом на лінію, чи проходять медичний огляд водії.

Статистика свідчить, що водії автобусів доволі часто є порушниками Правил дорожнього руху, що призводить до дорожньо-транспортних пригод. Зокрема, за чотири місяці 2012 року на Львівщині за участю автобусів сталося 10 дорожньо-транспортних пригод, під час яких дві людини загинуло, а 42 – отримали травми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.