Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Варіанти.net

Четвер, 10 травня 2012, 14:42

Костюк взявся за підготовку до відзначення 16-ої річниці Конституції України

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк підписав розпорядження «Про відзначення 16-ої річниці Конституції України».

Серед заходів, які проведуть на Львівщині – урочиста академія в Львівському національному академічному театрі опери та балету ім.. С. Крушельницької, урочисте покладання квітів до пам’ятників М.Грушевському, В.Чорноволу, Т. Шевченку у Львові, та до пам'ятних знаків та пам'ятників видатним діячам українського державотворення Львівщини.

Михайло Костюк доручив організувати та провести у закладах культури, військових частинах, закладах для дітей та молоді просвітницькі тематичні заходи, спрямовані на формування правової культури, поваги до Основного Закону України, усвідомлення його ролі в українському державотворенні, отримання знань про конституційні права, свободи та обов'язки, знань з історії становлення та розвитку вітчизняного конституційного права і діяльності видатних правників у цій сфері.

Також плануються тематичні науково-практичні конференції, семінари та «круглі столи», виставки фото- та архівних документів, що ілюструють процес прийняття Конституції України, становлення та розвиток українського конституціоналізму, історію національного законотворення.

За дорученям Михайла Костюка створили організаційний комітет з відзначення 16-ї річниці Конституції України, до якого входять: перший заступник голови облдержадміністрації, співголова оргкомітету Богдан Матолич, перший заступник голови Львівської обласної ради, співголова оргкомітету (за згодою) Петро Колодій та в.о. начальника головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації облдержадміністрації, секретар оргкомітету Ірина Романів.

Зазначимо, День Конститу?ції України — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України в 1996 році. Це єдине державне свято, що встановлено власне Конституцією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.