Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

vkurse.ua

Вівторок, 9 квітня 2013, 16:46

Працівники автодорожнього підприємства завдали збитків державі на 1,3 мільйони гривень

Служба безпеки України виявила і задокументувала факт завдання збитків державі з боку службових осіб одного з державних автодорожніх підприємств Львівщини.

 

Про це повідомили у прес-центрі СБУ України.

Службові особи держпідприємства підозрюються у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем та без застосування визначених законодавством тендерних процедур, уклали збиткову угоду із однією з приватних будівельних компаній щодо закупівлі будівельних матеріалів – щебеню та солі за цінами, що перевищують середньоринкові.

Згідно з укладеною угодою працівники держпідприємства закупили будівельні матеріали для ремонту автодоріг Львівщини за завищеними цінами. Внаслідок цих неправомірних дій держбюджету було завдано збитки на суму 1 млн. 300 тис. гривень.

За матеріалами УСБУ у Львівській області за цим фактом органами прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.