Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

ltdaily.info

Четвер, 11 квітня 2013, 16:19

Депутати вкотре перенесли розгляд питання про Польський дім у Львові

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про перенесення розгляду питання про надання у користування приміщення на Шевченка 3-а для Польського дому.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що не розуміє чому депутати переносять розгляд питання про надання у довгострокове користування нежитлових приміщень на вулиці Т. Шевченка 3-а.

“Польща передала українцям Український дім у Перемишлі. А ми знову це питання переносимо. Чому? Були ж запевнення на минулому пленарному засіданні, що сьогодні ми це питання проголосуємо. Були розмови керівництва країни з польською стороною. Це політичне питання. Чому ми маємо це переносити? Немає ж жодних проблем, підготовлена юридично грамотна ухвала”, - повідомив Андрій Садовий.

Натомість секретар міськради Василь Павлюк повідомив, що зараз неможливо надати приміщення Польському дому, оскільки територія, яка належала військовим, досі охороняється солдатами, а пройти на територію можна лише через КПП.

“Сьогодні ми перенесли це питання тому, що депутати, коли розібралися з матеріалами, зрозуміли, що ця будівля досі залишається військовим об’єктом. Військовики надали колишні казарми під Польський дім (Європейський дім)  - це дуже правильно. Ми це підтримуємо і будемо голосувати - це однозначно, але там є режимний об’єкт, там є КПП і самі землі належать військовим. Як вони будуть там добиратися? Коли стоїть солдат на КПП і заходять прості громадяни, скажімо, львів'яни чи гості приїхали, як вони зайдуть на той режимний об’єкт? Тому депутати вирішили перенести розгляд питання на два тижні, щоб уточнити питання землі”, - розповів Василь Павлюк.

Василь Павлюк повідомив, що сам винесе на розгляд депутатів це питання, коли вирішаться всі деталі стосовно приміщень та землі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.