Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

unn.com.ua

Середа, 17 квітня 2013, 11:49

Європарламент готовий ратифікувати спрощений візовий режим з Україною

Європейський парламент скоріше за все ратифікує спрощення візового режиму з Україною, оскільки більшість груп Європарламенту хочуть проголосувати за це.

 

Зокрема, віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич відзначив, що Україна надалі залишається важливим партнером в програмі Східне партнерство і одним з найважливіших сусідів Європейського Союзу на Сході.

Європарламетар нагалосив, що в Україні поки що не все прийнятно для ЄС, це, зокрема, стосується судової системи. Щоправда, Протасевич висловився за необхідність ухвалення угоди про спрощення візового режиму.

"Що важливо зараз: не в інтересах влади, а в інтересах населення ми повинні відкрити кордони", - розповів європарламентар.

Представник групи соціалістів Кінга Гьонш з Угорщини зазначила, що група планує підтримати угоду щодо подальшого спрощення візового режиму, хоча і звернула увагу на те, що права людиниі людська гідність, в тому числі права сексуальних меншин, в Україні мають бути захищені.

Нагадаємо, 8 квітня Янукович підписав угоду про спрощення візового режиму з ЄС. 

Ще раніше, 22 березня, Верховна Рада України ухвалила закон про спрощення візового режиму з ЄС. 

За матеріалами: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.