Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Нерухомість

photo.i.ua

Четвер, 18 квітня 2013, 15:37

104 будинки вже три роки не можуть перейти від Міноборони у власність Львова

Жоден із 104 будинків КЕВ (квартирно-експлуатаційного відділу) не був переданий на баланс Львівської міської ради протягом останніх трьох років..

Про це сьогодні, 18 квітня, на прес-конференції повідомив начальник КЕВ Львова, полковник Юрій Максименко, інформує кореспондент Варіантів.

За його словами, в цих будинках проживає 40 тис. мешканців, більшість яких вже втратили зв'язок з Міноборони.

Максименко наголосив, що для капітального ремонту цих будинків необхідно 85 млн. грн, однак коштів в бюджеті на це не передбачено.

Відтак було запропоновано передачу у власність місту військових містечок як компенсації за прийняття на баланс будинків КЕВ, однак міський голова Андрій Садовий, за словами Максименка, просить виділити більше військових містечок, ніж пропонує Міноборони.

Він додав, що дії міського голови суперечать прийнятому раніше рішенню виконкому, яке підтверджувало, що місто прийме житлові будинки на баланс, при цьому отримавши як компенсацію запропоновані державою шість військових містечок.

З приводу виконання урядового рішення вже подано судовий позов через прокуратуру Західного регіону, повідомив Максименко.

Нагадаємо, з 1 лютого, комунальники у Львові обслуговують 107 будинків КЕВ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.