Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

ukr.obozrevatel.com

П'ятниця, 19 квітня 2013, 17:50

Кабмін пропонує звільняти фізосіб від податку на нерухомість

Кабінет міністрів України пропонує у 2013 році з фізичних осіб не стягувати податок на нерухоме майно, яке відмінне від земельної ділянки, оскільки потрібен час на формування реєстру його платників.

Відповідна ініціатива є в урядовому законопроекті під номером 2405 "Про внесення змін до ст. 265 Податкового кодексу щодо об'єктів житлової нерухомості", яке доопрацьоване до другого читання.

Більшість членів парламентського комітету з питань митної та податкової політики на нинішньому засіданні рекомендували парламенту прийняти цей законопроект у другому читанні та в цілому з урахуванням низки поправок.

Згідно із законопроектом, податок на нерухомість за наявності у фізособи кількох видів житла (квартира, будинок) може розраховуватися виходячи з сумарної житлової площі цих об'єктів, при цьому передбачено зменшення бази оподаткування на 370 кв. м від цього показника. Така пільга надається один раз за кожен базовий податковий (звітний) період (рік). Згідно з чинними нормами, податок на нерухомість за наявності у фізособи кількох видів житла (квартира, будинок) розраховується окремо по кожному об'єкту.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.